Banka Fişleri
Banka Fişleri yalnızca bankaya nakit yatırma ve nakit çekme işlemleri için kullanılmaktadır. Bu bölüme girince daha önce kayıtlı evraklarınız var ise listenelecektir.
Yeni bir banka fişi eklemek için Ekle ( ALT+E) butonunu kullanabilirsiniz.
İşlem Tipi: Para Yatırma ve Para Çekme seçenekleri bulunmaktadır. Terimler yeterince açıklayıcı yazılmıştır. Yapmakta olduğunuz evrakın işleme göre uygun olan seçeneği belirleyiniz.
E.Sıra – Seri: Bütün evraklarda olduğu gibi Banka Fişleri evraklarında da evrak numarası girilmesi gerekmektedir. Bilindiği gibi seri
Tarih: İşlem tarihi yazılır.
Açıklama: Bu evraka özel bir açıklama yazılabilir.
Banka Kodu: Para çekme yada para yatırma işleminin hangi banka ile yapılacağı belirlenmelidir. Bankanın kodunu direk yazabilir veya F10 tuşunu kullanabilirsiniz.
Banka Adı: Bankayı adından seçmek için bu alan kullanılmalıdır. F10 tuşu kullanılabilir.
Döviz Kuru: Seçilen bankanın döviz cinsine göre kur bilgisi otomatik olarak gelmektedir tabi döviz kurları alanından ilgili güne kur girişi yapılmışsa. TL bankalarda bu alan 1,00 olacaktır ve böyle kalmalı.
Proje : Bütün evraklarda olduğu gibi Banka Fişlerinde de standart olarak proje girişi yapılabilmektedir. Banka fişlerini gruplamak ve bu detayda raporlar alabilmek için kullanılabilir.
Departman: Departman bazında evrak girişi yapıyorsanız. F10 tuşunu kullanarak lütfen ilgili departmanı seçiniz.
Depo: Standart olarak bütün evraklarımızda depo seçeneği görünmektedir. Banka fişlerinde depo seçimi gereksizdir, bu yüzden boş geçilmelidir.
Personel: İşlemi yapan kullanıcının belirlenmesi için kullanılabilmektedir. Tamamen raporlama amaçlıdır.
1: Genel Bilgiler
Kodu : Bankay a para yatırma ya da para çekme işleminde Kasa karşılığının belirlenmesi gerekmektedir. Nakit hareketin hangi kasadan olduğunun seçilmesi için F10 tuşu ile listeden uygun kasayı seçiniz.
Adı : Nakit Kasa hesabının adından sıralayarak veya filtreleyerek seçebilirsiniz. Kasa adına göre sıralanmış seçim penceresini açmak için Adı alanında F10 tuşuna basılması gerekmektedir.
Açıklama: Yapılmakta olan işleme özel bir açıklama yazılabilir. Dekont numarası, makbuz sıra numarası gibi.
Tutar: İşlem tutarını giriniz.
Döviz: Seçilen Kasa Hesabının döviz cinsi bu alana otomatik gelecektir. Bu döviz cinsi aynı zamanda size tutar kısmında hangi döviz birimi karşılığını yazmanız gerektiği konusunda ipucu vermektedir.
İşlem Döviz: Bu hesabı ya da evrakı farklı bir döviz cinsi karşılığını takip etmek için işlem dövizi kullanılır. Takip etmek istediğiniz farklı bir döviz cinsi var ise seçiniz.
İşlem Döviz Kuru: İşlem dövizinde seçilen döviz cinsine ait kuru (otomatik gelmemiş ise) giriniz.
İpucu: Bütün evraklarda bir üst satırı kopyalamak için F8 tuşunu kullanabilirsiniz
Kaydet ya da ALT + K tuşlarını kullanarak girilen evrakı kaydediniz.