Proje Tanımlama
Proje takibindeki temel amaç proje başına maliyet rakamlarını izlemek ve analiz etmektir. Ayrı ayrı birimlerdeki projelerinizin maliyetini takip edebileceğiniz gibi birbirine bağlı projelerinizde birbiri ile ilişkilendirip konsolide raporlarda alabileceksiniz. Tahminiz gider ve gelir rakamları girerek gerçek değerler ile karşılaştırılmasını sağlayabileceksiniz. Bu ve bunun gibi diğer özellikleri kullanmaya başlamak için ilk adım proje tanımlama olacaktır.
Karşınıza gelen Proje Tanımları Listesinde “Ekle” ( Alt + E ) butonunu tıklayarak proje tanımlamaya başlayabilirsiniz.
Bu formdaki bütün alanlar proje analizi yani proje maliyet tablosunda değerlendirmeye alınacaktır. Bu yüzden alanların tamamını doldurmaya çalışınız.
Bağlı Olduğu Proje: Birden fazla proje var ve bu projeler birbirleri ile bağlantılı ise Bağlı Olduğu Proje seçeneği ile alt projeleri ana projeye bağlayabilirsiniz.
Mesela; Bina maliyetini takip ettiğimizi düşünürsek; binanın kendisi ana proje, her bir daire de alt proje olacaktır. Binanın geneliyle ilgili işlemler yapılabileceği gibi dairelere özel işlemlerde yapılabilmektedir. Alt projelere yani dairelere yapılan maliyetler sadece ilgili daireyi ilgilendirirken bu maliyet ana projede de raporlanmaktadır.
Lütfen Proje Tanıtım Kartında gerekli gördüğünüz alanları doldurunuz.
Projeye Malzeme Çıkışı
İlgili projelerde kullanılan malzemelerin çıkışını yapmak için Stok Fişlerinde Tipi bölümünde Projeye Çıkış seçeneği kullanılarak ve ilgili proje seçilerek çıkış işlemi yapılmalıdır.
Proje Masraflarının Girişi
Proje ile ilgili oluşan giderlerin girişi Alış Faturasında İşlem Türünde Masraf seçeneği kullanılarak yapılmalıdır.
Proje İle İlgili Tahsilatlar:
Projeler bazında tahsilatları ayırabilmek için tahsilat makbuzlarında Proje seçeneğinin kullanılması yeterli olacaktır.