Özel stok kartı stokların tanımlanması ve etiketlenmesi gibi işlemleri daha hızlı yapabilmek için tasarlanmıştır. Aynı zamanda tanımalana stok kartlarının devir miktarını da aynı yerden girebilmek mümkündür. Stok kartlarındaki alanların tamamı bu alanda bulunmamaktadır. Daha ziyade kullanılması muhtemel alanlar konulmuştur.
Stok Kodunun Otomatik Verilmesinin sağlamak veya iptal etmek için; Sistem Yönetimi – Parametreler – Ticari parametreler menülerini takip ederek.
Kartlar Sekmesinde, “Stok Kartlarına Otomatik Kod Ver” seçeneğini kaldırarak stok koduna otomatik kod verilmemesini
sağlayabilirsiniz. Bu durumda kodu ürünün barkodundaki değeri alacak ve daha hızlı ilerleyebileceksiniz.
Çoklu Resim Ekleme: Özet Stok kartlarından çoklu resim ekleyebilirsiniz. Örnek resim aşağıdaki gibi
Devir Miktarı : Tanımlanan stok kartının eldeki miktarı (devreden stok miktarı) bu alana yazılmalıdır. Bu stok kartı ile ilgili giriş ve çıkış işlemleri burada yazılan miktara ilave edilecek veya düşecektir. Buraya devir miktarı yazılmış ise şayet ayrıca Stok Devir Fişi girişi yapmaya gerek kalmaz.
Birim Maliyet Fiyatı : Tanımlanan stokun birim maliyeti (İndirimler düşülmüş kdv hariç net fiyat) yazılır. Burada yazılan devir miktarı ve birim maliyet fiyatı envanter değerlerine etki edeceğinden miktar ve fiyat alanlarının doğru girilmesi envanter ve karlılık raporlarının doğruluğu için oldukça önemlidir.
Üst kısımda yazılmışsa şayet “Alış Fiyatı” ndaki değer bu alana otomatik gelecektir.
Envanter Değeri : Bu alan otomatik değer alır. Değişiklik yapılmasına sistem izin vermez. (Devir Miktarı x Birim Maliyet Fiyatı)
Açılışta Otomatik Bağlan: Şubeli yapılarda Replikasyon programımızı kullanan müşterilerimizde bu seçenek aktif olarak çalışacaktır. Merkez – Şube çalışan işletmelerde stok kartları tek noktadan yani merkezden oluşturulmaktadır. Fakat bazı istisna durumlarda şubeden stok açılması gerekiyor ise bu seçeneği işaretleyerek stok kartının şubede olmanıza rağmen sistemin merkeze bağlanarak stok kartını merkezde açmasını sağlar.
Etiket Yazdır: Tanımlanan stok kartının etiketini basmak için kullanılır.
Etiket Yazdır (Ctrl+ P) tuşlarıyla direk istenilen etiketin yazdırılması sağlanabilir.
Özel Stok Kartında; seçilen stok kartının kopyalanması veya son stok kartının kopyalanması gibi işlemleride üst bölümde yer alan İşlemler menüsü aracılığı ile yapmak mümkündür.
Burada Alt + C ile açılan stok listesinden seçerek istenilen stok kartının kopylanması veya Alt + S ile son kayıt etmiş olduğunuz stok kartının kopyalanması yapılabilir. Dolayısı ile stok kartını açarken çok daha
pratik bir şekilde stok kartlarını oluşturmak mümkün hale geliyor.